Elektrická energie nejen na cestách, na chatě i chalupě

Vítáme Vás v éře, kde energie není pouze zdrojem, ale i svobodou. Svobodou, kterou Vám dávají přenosné nabíjecí stanice!

Elektřina všude? Teď už ano! Díky Battery boxu Goowei Energy.

Žijeme ve světě, ve kterém už řada z nás neumí být delší dobu offline. Když se na delší dobu ocitneme bez „elektronického kontaktu“ se světem, někteří z nás mohou přinejmenším lehce znervóznět. A být online zároveň znamená mít přístup k elektrické energii. To je doma nebo v práci celkem normální. Co když se ale vydáme za dobrodružstvím mimo civilizaci? Jestli se chcete vyhnout pomyslné pohromě, kdy budou Vaše elektronické „hračky“ bez šťávy. V tomto článku Vám představíme přenosnou nabíjecí stanici, se kterou si můžete vzít pořádnou porci elektřiny s sebou téměř kamkoliv. A to nejen pro mobilní telefony nebo tablety, ale i mnohem náročnější spotřebiče. Parkujete na sídlišti a je pro Vás problém nabít si autobaterii? S nabíjecí stanicí Goowei Energy a odpovídající nabíječkou vyřešíte snadno i tento problém. 

Obytňák z Vašeho auta

Přenosná nabíjecí stanice nebo také Battery box od značky Goowei Energy je pro představu taková větší powerbanka, která má mnohem širší možnosti využití. Chcete vyrazit pod stan nebo s karavanem někam na samotu, ale zároveň si tam dopřát vychlazené pití z lednice nebo třeba svou oblíbenou ranní kávu? Pro bateriové boxy Goowei Energy žádný problém. Integrovaný měnič napětí zvládá poskytnout výkon až 1000W. V současnosti už ani pro takový komfort při Vašich nevšedních dobrodružstvích nepotřebujete těžkou a hlučnou elektrocentrálu. Další výhodou oproti pomocným trakčním bateriím v obytných vozech je zejména to, že tuto stanici můžete umístit téměř kamkoliv a snadno ji i přemístíte. Silové konektory umožňují snadné a rychlé připojení. Bateriový box převezete v jakémkoli autě a při kempování z něj budete nadšeni. Nebo ho jednoduše odnesete do chaty pro další využití, ale může se hodit i doma třeba při výpadku proudu.

 Kde vzít elektřinu na dobíjení Battery boxu?

Nabíjecí stanice (Battery box) Goowei Energy má přímý vstup pro nabíjení pomocí solárního panelu (kromě varianty s olověnou baterií GBB100). Efektivní MPPT regulátor si poradí s výkonem solárního panelu až 300Wp. Díky tomu můžete nabít i značně vybitou stanici. Například menší ledničku můžete s takovou sestavou provozovat v letních měsících neomezeně, i když bude zamračeno. A pokud bude solární panel správně nasměrovaný na přímé slunce, zvládne pokrýt i výrazně vyšší spotřebu. Nejlepší na tom je, že je vše tiché a vy tak nebudete nikoho rušit. A v kombinaci s přenosným solárním panelem si tuto malou solární „elektrárnu“ zprovozníte téměř kdekoli.

Využijte naši nabídku zvýhodněných setů:

Stanici můžete samozřejmě dobíjet i nabíječkou, případně i DC-DC nabíječkou vhodných parametrů. Informační LED displej ukáže kromě stavu nabití i třeba aktuální výkon měniče.

Univerzální použití s 10 konektory

Jedna AC zásuvka umožňuje připojit 230V spotřebiče do celkového příkonu až 1000W. Čistá sinusová vlna zajišťuje bezpečný provoz citlivé elektroniky jako jsou notebooky, mobilní telefony, digitální hodiny, měřicí přístroje atd. Potřebujete zastřihnout keře elektrickým křovinořezem mimo Váš pozemek, ale nemáte dostatečně dlouhý prodlužovací kabel? Nebo třeba chladit malou mobilní klimatizací chatku, kutit s ručním nářadím či relaxovat u televize? S touto stanicí žádný problém i v místech, kde není možnost připojení k veřejné rozvodné síti.

Do dvou cigaretových zásuvek zase zapojíte běžné spotřebiče určené pro použití ve vozidlech. Typicky autoledničku, autokompresor, ventilátor, ruční vysavač, lampu apod.

Dva USB výstupy 5V/2.1A jsou optimální pro dobíjení většiny přenosné elektroniky. Pro představu, stanice s baterií 200Ah zvládne dobíjet Váš mobilní telefon přibližně po dobu jednoho roku (vypočteno s dobíjením 11Wh každý druhý den). Kdybyste se náhodou chtěli na rok odstěhovat mimo civilizaci.

Čtyři silové konektory (DC) typu Anderson SC50 snesou proudové zatížení až 50A. Tři z nich slouží k napájení stejnosměrným proudem až 50A a zároveň jimi můžete nabíjet vnitřní akumulátor stanice. Součástí dodávky jsou připravené propojovací konektory s kabeláží. Čtvrtý konektor je určen k připojení již zmíněného solárního panelu. Toto se netýká nabíjecí stanice s vnitřní olověnou baterií. Ta má 4x napájecí/nabíjecí konektory SC50 ale neobsahuje solární regulátor.

Poslední největší konektor Anderson SC175 je navržen pro zatížení až 175A. Můžete jej využít pro 12V spotřebiče do příkonu až 2000W. S přiloženými startovacími kabely dokáže pomoci při startu menších motorů.

Varianty Battery boxů co je v balení

Přenosné nabíjecí stanice Goowei Energy lithium obsahují články typu LiFePO4, které patří k těm nejbezpečnějším.

    • Kapacita Goowei Energy lithium (Ah): 100, 120, 150 anebo 200
    • Vyjádřeno celkovou energetickou kapacitou (Wh): 1280, 1536, 1920 anebo 2560

Goowei Energy Olověná verze má kapacitu 100Ah, obsahuje baterii s konstrukcí VRLA/AGM.

V balení každé nabíjecí stanice najdete externí síťovou nabíječku a startovací kabely s kleštěmi. Lithiové provedení navíc

obsahuje 4 záslepky SC konektorů, upínací popruh a dva DC kabely osazené konektory SC50.

Jak dlouho Battery box vydrží?

Když ho budete používat a vybíjet velmi často, tedy např. 200x za rok, tak vydrží i 10 let při dodržení max. 80% hloubky vybití. U verze s olověnou baterií je to výrazně méně.

Závěr

Goowei Energy Battery boxy nejsou zrovna nejlevnější. Jestli ale patříte k mírně nadprůměrným dobrodruhům, jistě Vás napadne celá škála dalšího využití, při kterých Vám Battery box usnadní život. A vydrží Vám mnoho let.